• Σημειώστε αυτή τη σελίδα    • Αποστολή Σελίδας σε φίλο!   
Carruca Consultants - Home
English     Ελληνικά
Ημερ. 24/07/2017
Μηχανή Αναζήτησης

Ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Κύπρο

http://www.kepa.gov.cy/europass

Το Εκπαιδευτικό Σύστημα της ΚύπρουΔιάγραμμα Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος           

 

Το Εκπαιδευτικό Σύστημα της Κύπρου αποτελείται από τις πιο κάτω βαθμίδες:

Προδημοτική Εκπαίδευση:
Η Προδημοτική Εκπαίδευση διαρκεί ένα χρόνο και έχει πρόσφατα γίνει υποχρεωτική. Σε αυτή γίνονται δεκτά παιδιά άνω των 3 (τριών) ετών.  Αυτό το επίπεδο της εκπαίδευσης έχει σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών για ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας σε ένα εμπειρικό περιβάλλον το οποίο τα βοηθά στο να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους.

Δημοτική Εκπαίδευση:
Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, έχει διάρκεια 6 χρόνια και έχει σκοπό να δημιουργήσει και να διασφαλίσει τις αναγκαίες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικογενειακής και κοινωνικής κατάστασης και πνευματικών ικανοτήτων.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Η Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση προσφέρεται σε δύο τριετείς κύκλους σε μαθητές ηλικιών μεταξύ 12 και 18 ετών. Το πρώτο είναι το Γυμνάσιο (Κατώτερη Μέση Εκπαίδευση) και δεύτερο το Λύκειο (Ανώτερη Μέση Εκπαίδευση). Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα, διαθεματικούς τομείς και διάφορες άλλες δραστηριότητες εκτός του αναλυτικού προγράμματος.

Στην Ανώτερη Μέση Εκπαίδευση, οι μαθητές, έχουν την επιλογή αντί να φοιτήσουν στο Λύκειο να φοιτήσουν στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία τους προετοιμάζει, παρέχοντας τους γνώσεις και δεξιότητες, για να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό του τόπου ή να ακολουθήσουν ανώτερες σπουδές στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Ανώτερη Εκπαίδευση:
Στην Κύπρο τώρα λειτουργούν τρία δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης σε πανεπιστημιακό και μη-πανεπιστημιακό επίπεδο.

Δημόσια Πανεπιστήμια:
Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια:
Frederick University
European University Cyprus
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Εκδηλώσεις

Προορισμοί Σπουδών
Θα μας βρείτε εδώ
Χάρτης Πλοήγησης  |  Όροι & Κανονισμοί  |  Αποποίηση
© CareerCy.com, designed & developed by WebServicesCy.com