• Σημειώστε αυτή τη σελίδα    • Αποστολή Σελίδας σε φίλο!   
Carruca Consultants - Home
English     Ελληνικά
Ημερ. 28/07/2017
Μηχανή Αναζήτησης

Ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Κύπρο

http://www.kepa.gov.cy/europass

Σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της ΑμερικήςΕκπαιδευτικό Σύστημα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ή αλλιώς Αμερική, είναι ίσως ο μεγαλύτερος προορισμός σπουδών στον κόσμο γιατί είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των ξένων φοιτητών που παίρνουν την ευκαιρία να σπουδάσουν εκεί και που υπερβαίνει τις 600000. Είναι μια χώρα που εύκολα κάποιος μπορεί να ενταχθεί στην κοινωνία της λόγο της φιλελεύθερης κουλτούρας που έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά και για τον λόγο συνύπαρξης αρκετών ανθρώπων από πολλές διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, θρησκείες κτλ. Είναι μια απέραντη χώρα αν αναλογιστεί κανείς ότι για να ταξιδεύσει από μια πολιτεία σε άλλη θα περάσει σε διαφορετική ζώνη ώρας, και εύκολα θα αντιληφθεί την διαφορά από πολιτεία σε πολιτεία αφού η κάθε μία έχει τους δικούς τους νόμους και αυτοδιοίκησης, και οι άνθρωποι έχουν την δική τους κουλτούρα και νοοτροπία.

Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι κάπως γνωστό για εμάς του Κύπριους αν σκεφτούμε ότι αρκετά ιδιωτικά πανεπιστήμια και κολλέγια λειτουργούν εδώ και χρόνια με αυτό το σύστημα. Κάθε ακαδημαϊκό έτος χωρίζετε σε τρία τετράμηνα, το φθινοπωρινό, το ανοιξιάτικο και το καλοκαιρινό το οποίο είναι προαιρετικό. Ο κάθε φοιτητής παίρνει στην εγγραφή του την λίστα με τα υποχρεωτικά μαθήματα αλλά και τα μαθήματα επιλογής που πρέπει να ακολουθήσει. Είναι ελεύθερος να επιλέξει μέχρι πέντε μαθήματα το τετράμηνο, ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους από το πανεπιστήμιο αλλά και με τους όρους μιας λογικής σειράς.       

Τα πτυχία που προσφέρονται είναι περίπου τα ίδια με τα Βρετανικά, δηλαδή:

  • ΒΑ και BSc κ.α. για τα πτυχιακά προγράμματα αλλά και κάποια άλλα Διπλώματα και Πιστοποιητικά
  • Για μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται MA και MSc κ.α.
  • Για ιατρικές σπουδές προσφέρονται DVM, MD, JD, D.Pharm κλπ
  • Για διδακτορικές σπουδές διδάσκονται PhD
     

 


Μέθοδοι Εισαγωγής


Για σπουδές στην Αμερική οι αιτήσεις γίνονται απευθείας στο πανεπιστήμια χωρίς την μεσολάβηση κάποια άλλου οργανισμού όπως γίνετε με την Μεγάλη Βρετανία. Για την αίτηση τα πιο βασικά κριτήρια είναι το απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης, εξετάσεις αγγλικής γλώσσας κατά προτίμηση TOEFL, και κάποιες άλλες εξετάσεις όπως SAT (Statistical Aptitude Test) και ACT (American College Testing) που σκοπό έχουν να εξετάσουν την ετοιμότητα των φοιτητών να εισέλθουν στο πανεπιστήμιο. Τα κριτήρια εισδοχής εναπόκεινται σε κάθε πανεπιστήμιο, όμως η εξέταση αγγλικής γλώσσας θεωρείτε απαραίτητη και το SAT είναι στην ζήτηση των περισσοτέρων πανεπιστημίων. Είναι μία εξέταση πολλαπλής επιλογής πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες όπως μαθηματικά, ιστορία, χημεία κ.α. Η επιλογή της ενότητας είναι ανάλογα με τον κλάδο και τα κριτήρια του κάθε πανεπιστημίου όπως και η βαθμολογία που θα ζητηθεί.

Μετά την αποστολή της αίτησης, τα πανεπιστήμια την αξιολογούν και παίρνουν απόφαση να μην την αποδεκτούν, να την αποδεκτούν χωρίς όρους ή με όρους που μπορεί να είναι τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων. Μετά την απόφαση, στέλνουν στον φοιτητή γράμμα για να υπογράψει γι αποδοχή της θέσης για να μπορεί ο φοιτητής να προχωρήσει σε έκδοση βίζας.
 


Βίζα


Για να μπορέσει κάποιος να γίνει αποδεκτός στην Αμερική πρέπει πρώτα να πάρει την γνωστή Βίζα εισόδου. Αυτή μπορεί να εκδοθεί από την πρεσβεία της Αμερικής σε κάθε χώρα αρκεί να είναι μόνιμος κάτοικος της. Τα τελευταία χρόνια η διαδικασία έκδοσης βίζας έχει γίνει πιο πολύπλοκη για το λόγω ότι οι Αμερικάνικη κυβέρνηση θέλει αν αποφύγει την παράνομη εγκατάσταση στη χώρα της. Για αυτό τον λόγω ζητούνται αρκετές πληροφορίες για την οικογένεια του φοιτητή αλλά και για την ζωή του γενικότερα. Ένα από τα κριτήρια για εισδοχή είναι επίσης μια εγγυητική επιστολή από τράπεζα για απόδειξη δυνατότητας αποπληρωμής των εξόδων του φοιτητή.  Η έκδοση για Αμερικάνικη βίζα από Κύπριους πολίτες γίνετε στην πρεσβεία της Αμερικής που βρίσκετε στην Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε εδώ.
 


Δίδακτρα και Κόστος Ζωής


Τα δίδακτρα είναι σίγουρα ακριβότερα από την Μεγάλη Βρετανία για κύριο λόγο ότι η Αμερική δεν είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης. Είναι ανάλογα με το κάθε πανεπιστήμιο και ανέρχονται από $9000 - $13000 τον χρόνο. Ο μέσος όρος του κόστους ζωής που συμπεριλαμβάνει και τα δίδακτρα είναι περίπου $25000 αν ο φοιτητής σπουδάζει σε κρατικό πανεπιστήμιο. Αλλά για του φοιτητές που σπουδάζουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, το κόστος ανέρχεται τουλάχιστον μέχρι τις $30000.   
 


Πανεπιστήμια και Κολλέγια


Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα πανεπιστήμια και κολλέγια προτρέξτε εδώ.
 


Βαθμολόγηση Πανεπιστημίων


Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την βαθμολόγηση των πανεπιστημίων κοιτάξτε εδώ. 

 


Εκδηλώσεις

Προορισμοί Σπουδών
Θα μας βρείτε εδώ
Χάρτης Πλοήγησης  |  Όροι & Κανονισμοί  |  Αποποίηση
© CareerCy.com, designed & developed by WebServicesCy.com