• Σημειώστε αυτή τη σελίδα    • Αποστολή Σελίδας σε φίλο!   
Carruca Consultants - Home
English     Ελληνικά
Ημερ. 25/09/2017
Μηχανή Αναζήτησης

Ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Κύπρο

http://www.kepa.gov.cy/europass

Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση - Γενικές Πληροφορίες


H Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση παρέχεται σε 12 Τεχνικές Σχολές, οι οποίες λειτουργούν στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Παραλίμνι, Αυγόρου, Πάφο και την Πόλη Χρυσοχούς. Επίπρόσθετα λειτουργούν τμήματα του Κλάδου Ξενοδοχειακών στο Γυμνάσιο Αγρού και Εσπερινή Τεχνική Σχολή στη Λευκωσία, στην οποία προσφέρονται προγράμματα ισοδύναμα με εκείνα της τακτικής φοίτησης στις Τεχνικές Σχολές.           

Οι κλάδοι ή ειδικότητες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προσφέρονται σε δύο κατευθύνσεις, τη Θεωρητική και την Πρακτική. Με την προσφορά ενός ισορροπημένου προγράμματος γενικής  μόρφωσης, τεχνολογικής εξειδίκευσης και εργαστηριακής εξάσκησης, τα προγράμματα των δύο κατευθύνσεων στοχεύουν στην προετοιμασία μαθητών οι οποίοι να είναι ικανοί μετά την αποφοίτηση τους να υδροδοτηθούν στη βιομηχανία με πολύ καλούς όρους εργοδότησης και να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους ανέλιξη σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στις Τεχνικές Σχολές παράλληλα με τα κανονικά προγράμματα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, λειτουργεί και το Σύστημα Μαθητείας, το οποίο είναι ένα συνεταιριστικό πρόγραμμα  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχει ως στόχο την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση παιδιών ηλικίας 15-18 χρόνων, που δε συνεχίζουν τη φοίτηση τους στο Λυκειακό Κύκλο. Λειτουργούν επίσης προγράμματα  Απογευματινών και βραδινών Μαθημάτων με σκοπό την επιμόρφωση τεχνικών και την προετοιμασία παιδιών ή ενηλίκων για διάφορες εξετάσεις.


Εκδηλώσεις

Προορισμοί Σπουδών
Θα μας βρείτε εδώ
Χάρτης Πλοήγησης  |  Όροι & Κανονισμοί  |  Αποποίηση
© CareerCy.com, designed & developed by WebServicesCy.com