• Σημειώστε αυτή τη σελίδα    • Αποστολή Σελίδας σε φίλο!   
Carruca Consultants - Home
English     Ελληνικά
Ημερ. 24/07/2017
Μηχανή Αναζήτησης

Ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Κύπρο

http://www.kepa.gov.cy/europass

Προδημοτική Εκπαίδευση - Γενικές Πληροφορίες


Η Προδημοτική Εκπαίδευση θεωρείται σημαντική στη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα γιατί συνεισφέρει στην εξελικτική ανάπτυξη του παιδιού σε όλους τους τομείς, όπως είναι η γνωστική ανάπτυξη, ηθικοθρησκευτική, συναισθηματική, ψυχοκινητική, κοινωνική, και η αισθητική, στην απόκτηση δεξιοτήτων ζωής, ορθών στάσεων, αρχών και αξιών. Επιπρόσθετα, μέσα από τα ποικιλόμορφα εκπαιδευτικά προγράμματα επιδιώκονται κάποιο στόχοι όπως:

  • Η προώθηση δημιουργικής έκφρασης και σκέψης,
  • Η προετοιμασία των παιδιών για το δημοτικό σχολείο και μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους για σχολική επιτυχία,
  • Και η ανάπτυξη γνωρισμάτων της προσωπικότητας, όπως η πρωτοβουλία, η επιμονή, η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με την απόφαση του Αρ. 59.824 και ημερομηνίας 14.4.2004 αποφάσισε από το Σεπτέμβρη του 2004, τη δωρεάν υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση ένα έτος πριν την εισδοχή του παιδιού στο δημοτικό σχολείο. Το κράτος με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει έμπρακτα την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην βασική αυτή βαθμίδα εκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για υλοποίηση της Απόφασης συμπεριλαμβανομένης και της τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας.

Η εξασφάλιση της δυνατότητας φοίτησης σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4 8/12 - 5 8/12 χρονών, τα οποία εγγράφονται για να φοιτήσουν σε δημόσιο νηπιαγωγείο είναι ευθύνη της Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα στα δημόσια νηπιαγωγεία καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μεγάλου ποσοστού παιδιών ηλικίας 3 - 4 8/12 χρονών, νοουμένου ότι διατίθενται κενές θέσεις. Ωστόσο οι γονείς διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν τον τύπο του νηπιαγωγείου στο οποίο θα ήθελαν να φοιτήσουν τα παιδιά τους, δημόσιο ή ιδιωτικό.


Εκδηλώσεις

Προορισμοί Σπουδών
Θα μας βρείτε εδώ
Χάρτης Πλοήγησης  |  Όροι & Κανονισμοί  |  Αποποίηση
© CareerCy.com, designed & developed by WebServicesCy.com