• Σημειώστε αυτή τη σελίδα    • Αποστολή Σελίδας σε φίλο!   
Carruca Consultants - Home
English     Ελληνικά
Ημερ. 25/07/2017
Μηχανή Αναζήτησης

Ακίνητα προς ενοικίαση σε όλη την Κύπρο

http://www.kepa.gov.cy/europass

Αναγνώριση Τίτλων - Διαδικασία Παρακολούθησης Συμπληρωματικών Μαθημάτων για Αναγνώριση Πτυχίου


Ένα από τα πλέον σημαντικά βήματα του κυπριακού φοιτητόκοσμου είναι η αναγνώριση των πτυχίων τους που αυτό μπορεί να γίνει κατορθωτό μέσω του κυρίως υπεύθυνου οργάνου, το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ (Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών). Αρκετοί φοιτητές όμως για να μπορέσει να αναγνωριστεί το πτυχίο τους πρέπει να παρακολουθήσουν συμπληρωματικά μαθήματα που αυτά καθορίζονται από το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ ή το Ε.Τ.Ε.Κ. Οι εν λόγω φοιτητές ονομάζονται Φοιτητές Αντιστοιχίας. Για να μπορέσει οποιοσδήποτε φοιτητής να τύχει αναγνώρισης το πτυχίου του θα πρέπει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδικασία που έχει ως εξής:

  • Αρχικά πρέπει να γίνει αίτηση στο ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ ή το Ε.Τ.Ε.Κ. για αναγνώριση πτυχίου από το οποίο ο φοιτητής θα πάρει απάντηση σε διάστημα από ένα μέχρι τρεις μήνες (βρείτε την αίτηση αλλά και γενικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ και του Ε.Τ.Ε.Κ). Στην περίπτωση αυτή η απάντηση θα είναι να παρακολουθήσει ο φοιτητής συμπληρωματικά μαθήματα για να αναγνωριστεί το πτυχίο του. Θα του δοθεί μία λίστα με τα μαθήματα που πρέπει να συμπληρώσει και σε ποια πανεπιστήμια μπορεί να τα παρακολουθήσει.
  • Παίρνοντας τη λίστα των μαθημάτων που πρέπει να συμπληρωθούν, οι φοιτητές έχουν την ευθύνη να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά μπορούν να γίνουν είτε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είτε στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για το Πανεπιστήμιο Κύπρου οι αιτήσεις υποβάλλονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για το Χειμερινό Εξάμηνο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου για το Εαρινό Εξάμηνο. Στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν οποτεδήποτε, κατά προτίμηση πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν εγγραφή στο πανεπιστήμιο και μετά θα παραπεμφθούν σε λειτουργούς που θα τους καθοδηγήσουν ποια μαθήματα να πάρουν και πότε.
  • Στο τέλος της φοίτησης ο φοιτητής αντιστοιχίας παίρνει Δελτίο Αναλυτικής Βαθμολογίας (όχι Πτυχίο ή βεβαίωση αποφοίτησης ή Παράρτημα Διπλώματος) το οποίο παρουσιάζει στο ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ ή το Ε.Τ.Ε.Κ. για να μπορέσει να πάρει την αναγνώριση του πτυχίου του.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 


Εκδηλώσεις

Προορισμοί Σπουδών
Θα μας βρείτε εδώ
Χάρτης Πλοήγησης  |  Όροι & Κανονισμοί  |  Αποποίηση
© CareerCy.com, designed & developed by WebServicesCy.com